X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Leancă: Voi fi surprins dacă PLDM va înainta un alt candidat

13 feb. 2015,, 10:30   Politică
8450 5

Leancă: Voi fi surprins dacă PLDM va înainta un alt candidat
Foto: ziarulnational.md

Iurie Leancă susține că nu a fost informat deocamdată despre faptul că PLDM ar putea înainta un alt candidat la funcția de premier. În cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, Leancă a declarat că va fi surprins în cazul în care acest zvon se va adeveri, informează NOI.md.

„Am auzit și eu că mîine se va găsi un alt candidat deja. Dacă e corect acest zvon, voi fi nițel surprins, pentru că sînt și vicepreședinte al PLDM. Aș fi așteptat să fiu consultat în momentul în care s-a identificat un candidat sau altul. Dar cea mai mare problemă e faptul că un astfel de aranjament cu alianță minoritară nu merge. Dacă se vrea o alianță tacită, netacită cu PCRM, să declare că ea există și atunci lumea va cunoaște cine pentru ce pledează. Eu doar știu că PLDM în campaniile sale a mers pe alte obiective, puternic anticomuniste”, a explicat Leancă ieri seara.

Leancă și-a exprimat încrederea că o alianță în formatul PL-PD-PLDM încă mai poate fi creată. „Cred în continuare că e posibil. Începînd cu ziua de mîine, să lansăm această invitație celorlalte două partide și sînt convins că în cîteva zile am putea avea această majoritate”.

Întrebat dacă ar fi dispus să se întoarcă la conducerea Ministerului de Externe, în cazul în care nu va mai fi înaintat la funcția de premier, Leancă a răspuns că are acum alte priorități legate de cariera profesională.

„Există o vorbă din bătrâni, de două ori în aceeași apă nu se intră. Am fost ministru de externe, sper că mi-am onorat angajamentele pe potriva interesului naţional al Republicii Moldova, dar la momentul în care am activat în calitate de ministru, mi-am dat seama că doar axîndu-te pe o parte, foarte importantă, de misiune externă, fără a aborda problemele din interior, niciodată nu vom reuşi”, a spus vicepreşedintele PLDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?