X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

MAE transnistrean: RMN este incorect numită autoproclamată

12 feb. 2015,, 13:00   Politică
3344 8
Называть ПМР непризнанным государством неверно и некорректно – МИД
Foto: mfa-pmr.org
Transnistria este un stat afirmat, dar cu capacitate juridică internaţională limitată, susține ministrul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN, Nina Ştanski.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la presa din regiune, ieri, la masa rotundă cu tema "Perspective de dezvoltare a statalităţii Transnistriei: provocări şi pericole actuale", Ștanski a opinat că „aplicarea noţiunilor «recunoscută», «autoproclamată» sau «stat parţial recunoscut» în privinţa RMN este incorect nu doar din punct de vedere juridic, dar şi politic”.

Șefa diplomației transnistrene consideră că, „avînd în vedere realităţile istorice şi politice, RMN este succesoarea legală a RSSM, de rînd cu Republica Moldova”.

„Toate cerinţele necesare, corespunzătoare dreptului internaţional, pentru recunoaştere noi le-am îndeplinit”, a subliniat Ştanski, adăugînd că în ultimii 25 de ani „terminologia politică şi juridică, aparatul conceptual-categorial au suferit modificări substanţiale, şi în acest sens Transnistria poate fi numită «stat cu capacitate juridică internaţională limitată»”.

"Transnistria este un stat afirmat, care, din cauza conflictului nereglementat, are capacitate juridică internaţională limitată", a subliniat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?