COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 828 466  INFECTAȚI  316 529(+1115)   TRATAȚI 296 577     DECESE 7241 (+35)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6730

Ghimpu, supărat foc: Faceți odată și odată majoritate parlamentară!

12 feb. 2015,, 11:25   Politică
4371 2

Foto: moldnews.md

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, și-a exprimat din nou dezacordul în legătură cu lipsa unei majorități parlamentare clare în legislativ. În cadrul luării de cuvînt cu ocazia deschiderii noii sesiuni parlamentare, Ghimpu a criticat discursurile susținute de antevorbitorii săi, ironizînd întreaga situație, informează NOI.md.

„Am înțeles că cu criza politică și economică s-a terminat – de astăzi o să trăim bine. După peste 20 de ani de democrație am ajuns să ne batem joc de ea. Am avut democrație în ziua alegerilor, iar după 30 noiembrie venim cu guvern minoritar – e tema vieții noastre de azi și de mîine, și de ieri. Nu cred în ceea ce am auzit pînă acum, fiindcă situația politică, economică, socială dintr-o țară, totul depinde de o majoritate parlamentară europeană proreformatoare, prooameni. Asta înseamnă 51 de voturi, nu 42. Tot ce am auzit pînă acum sînt vorbe în vînt”, a spus Ghimpu.

Liberalul i-a îndemnat din nou pe democrați și pe liberal-democrați să anunțe public cu cine formează majoritatea parlamentară – cu PL sau cu PCRM. În opinia lui, fără o majoritate clară scoaterea țării din impas va fi imposibilă.

„Dar faceți odată și odată majoritatea parlamentară, ori cu PL, ori cu comuniștii – cetățenii așteaptă. Dar așa – nici cu Vasilică, nici cu Frasinică – nu merge. A face politică nu înseamnă a-i minți pe cetățeni și a le fura averea. Succes majorității parlamentare, care nu-i! Vladimir Nicolaevici, … acuși o să vedem”, a spus Ghimpu.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽