X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Volumul mărfurilor transbordate prin portul Giurgiuleşti s-a majorat în 2014 cu 65%

12 feb. 2015,, 11:15   Economie
3776 0
Объем перевалки грузов в Джурджулештском порту вырос в 2014 году на 65%
Foto: danube-river.info
În 2014 prin Portul Giurgiuleşti au fost transbordate peste 678,4 mii de tone de mărfuri sau cu 65% mai mult decît în anul precedent. Iar cantitatea mărfurilor containerizate cu 69% - pînă la 7786 de containere.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la administraţia operatorului portului – compania Danube Logistics, cauza principală a creşterii atît de considerabile a devenit recolta bogată din anul trecut.

În principal, pe cale maritimă s-au trimis în vrac cereale şi ulei vegetal pe pieţele ţărilor mediteraneene. De asemenea, cereale în containere s-au livrat în Indonezia, Malaezia, Taiwan, India şi Filipine.

Containerele maritime se foloseau şi pentru exportul de vinuri şi băuturi alcoolice, nuci, fructe uscate, mere, suc concentrat de mere şi zahăr.

În general, exportul de mărfuri containerizate s-a majorat cu 85%, mărfurile moldoveneşti s-au livrat pe pieţe ale 43 de ţări.

În 2014 s-a majorat şi importul produselor petroliere în legătură cu finalizarea construcției terminalului feroviar cu ecartament mixt. S-a înregistrat, de asemenea, o majorare a livrărilor de materiale de construcţie pentru proiectele de restabilire a drumurilor, precum şi a sodei calcinate. Produse petroliere s-au importat, în principal, din România, Bulgaria, Grecia, Israel, iar materiale de construcţie şi soda – din Turcia şi Bulgaria.

Printre alte mărfuri importate prin Portul Giurgiuleşti sînt diferite tipuri de tehnică agricolă şi hamei, duse cu bacul din porturile dunărene în Germania şi Austria.

Numărul total al containerelor, importate în 2014 prin Portul Giurgiuleşti, s-a majorat cu 58%. Acestea s-au livrat din 49 de ţări, totodată, mai bine de jumătate (57%) – din China, Spania (10%), India (6%), Turcia (5%), Israel (3%).

Compania Danube Logistics este companie fiică a holdingului olandez Danube Logistics Holding BV şi investitor general şi operator al Portului Giurgiuleşti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?