X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Greceanîi: Rîde bine cel care rîde la urmă

12 feb. 2015,, 10:43   Politică
16826 12

Greceanîi: Rîde cel ce rîde la urmă
Foto: totul.md

Liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Zinaida Greceanîi, a anunțat astăzi despre crearea unui grup interparlamentar care va activa în direcția integrării Moldovei în Uniunea Euroasiatică. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, cu prilejul deschiderii sesiunii de primăvară-vară, informează NOI.md.

Șefa fracțiunii socialiștilor i-a îndemnat pe toți deputații cu viziuni de stînga să se alăture grupului de lucru nou format. Propunerea a fost luată în derîdere însă de unii deputați.

„Rîde bine cel care rîde la urmă, a replicat Greceanîi. Acest grup de lucru va întruni toți deputații care susțin acest vector geopolitic. O pătrime din corpul de deputați deja au aderat la acest grup. El va avea o agendă proprie pentru stabilirea relațiilor cu deputați din Rusia, Belarus, Kazahstan. Grupul va reprezenta interesele tuturor cetățenilor cu viziuni de stînga, indiferent de apartenența partinică. Avem o șansă să scăpăm de jugul vectorului european”, a precizat Greceanîi.

Deputata a făcut referire și prioritățile legislative ale fracțiunii PSRM în această sesiune, printre care se numără denunțarea Acordului de asociere cu UE, reluarea exporturilor în Federația Rusă, stabilizarea situației în sistemul bancar.

„Vom propune pe parcursul acestei sesiuni denunțarea Acordului de asociere, care s-a dovedit a fi o piatră legată de gîtul țării. Sîntem în pragul unui colaps al bugetului asigurărilor sociale de stat, trebuie oprită și regîndită reforma care închide mii de instituții școlare și medicale. Dacă nici în acest an nu vor fi reluate exporturile pe piața rusă, agricultura riscă să dispară”, a menționat Greceanîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?