X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova va putea procura gaze naturale din Slovacia?

12 feb. 2015,, 10:15   Economie
3984 2
Молдова cможет покупать газ в Словакии?
Foto: mk.ru
Republica Moldova ar putea pe viitor avea acces la noul gazoduct „Eastring”, pe care urmează să-l construiască operatorul sistemului de transportare a gazelor naturale din Slovacia compania „Eustream”, informează NOI.md.

Potrivit presei internaționale, operatorul sistemului de transportare a gazelor naturale din Slovacia „Eustream” elaborează proiectul de construcție a gazoductului „Eastring”, care ar putea uni punctul estic al sistemului de transportare a gazelor naturale din Slovacia (Veľké Kapušany) și linia de tranzit româno-bulgară. Conform proiectului, gazoductul va avea o lungime de 570-900 km, va uni Slovacia cu Ungaria și va avea ieșire la România, Moldova, Bulgaria și alte țări din Balcani.

Gazoductul ar putea fi folosit pentru livrarea de gaze naturale din/în Turcia. Estimativ, capacitatea gazoductului va constitui 10-20 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an. Se propune ca gazoductul să fie funcțional în ambele direcții. Cheltuielile capitale se cifrează la 0,75-1,235 miliarde de euro. Anterior se anunțase că legătura dintre sistemele de transportare a gazelor naturale ale Slovaciei și României ar putea fi asigurată prin teritoriul Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?