X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Voronin, după discuția cu Leancă: Ușa rămîne deschisă

11 feb. 2015,, 16:05   Politică
6289 1

Voronin după discuția cu Leancă: Ne-am înțeles la toate capitolele
Foto: unimedia.info

Partidul Comuniștilor va decide dacă va susține Guvernul Leancă după ce va vedea componența nominală a executivului. Cel puțin asta a declarat liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, în cadrul discuției purtate astăzi cu Iurie Leancă, informează NOI.md.

Politicianul a ținut să precizeze că nu a avut nicio obiecție față de programul de guvernare prezentat de Iurie Leancă și că așteaptă să fie definitivată componența viitorului guvern.

„În discuția noastră am găsit o singură obiecție, aceea că domnul Leancă n-a depus flori la monumentul lui Lenin. La toate celelalte capitole ne-am înțeles, regret că noi nu am avut posibilitatea să ne întîlnim mai des pînă acum – am fost încăpățînați și dintr-o parte și din alta. Este prima întîlnire a domnului Leancă cu fracțiunea și noi, ca oameni gospodari, nu putem să-l atacăm. Am discutat pe marginea programului. Cu părere de rău, nu am discutat despre componență. Programul e program, dar depinde de executoriu. Așteptăm ziua de mîine. Ușa rămîne deschisă”, a spus Voronin.

Întrebat dacă s-a răzgîndit în privința candidaturii lui Iurie Leancă pentru postul de premier, Voronin a precizat că nu premierul contează, dar întreaga componență a guvernului.

„Nu e vorba de candidatura lui Leancă, e vorba de întregul guvern al Republicii Moldova. Nu ne-am răzgîndit, așteptăm componența nominală”, a specificat Voronin.

La rîndul său, Iurie Leancă a declarat că discuția cu Vladimir Voronin a fost una constructivă. Acesta le-a mulțumit deputaților PCRM pentru faptul că au acceptat să participe la discuții.

„Am făcut un schimb de opinii. Programul pînă la urmă este un set de politici generale, în cazul în care mîine voi obține votul, sînt convins că voi putea discuta cu colegii din fracțiunea PCRM mai detaliat politicile din program. Nimeni nu pretinde la monopolul asupra adevărului, asupra găsirii unor soluții. Regret că într-un an și jumătate nu am avut întîlniri, dacă o să mă mai invitați, am să revin”, i-a spus Leancă lui Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?