Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Se prevede oare reducerea prețurilor la gaze pentru consumatori?

11 feb. 2015,, 12:00   Societate
5122 0
Foto: noi.md
„Moldovagaz nu a depus deocamdată la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) o cerere de revizuire în direcția reducerii tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali”, a declarat pentru NOI.md șeful Serviciului de presă al instituției, Doina Deleu.

Marți, 10 februarie, Ministerul Economiei a declarat că în primul trimestru al anului curent Moldova va achita cu 20 la sută mai puțin pentru gazele naturale importate din Rusia și de aceea furnizorii ar trebui să recalculeze prețurile și să transmită ANRE-ului nota argumentată.

Potrivit viceministrului Economiei Valeriu Triboi, concernul rus Gazprom a informat întreprinderea SA Moldovagaz despre faptul că, în conformitate cu clauzele contractului bilateral, în primul trimestru prețul la gazele livrate în Republica Moldova va constitui 311 dolari pentru o mie de metri cubi. Acest preț este cu 20 la sută mai mic decît în trimestrul IV al anului trecut, cînd pentru o mie metri cubi țara noastră a achitat 376 de dolari.

Șeful Serviciului de presă al ANRE, Anatol Barbei, a precizat că „deocamdată este prematur să sperăm la diminuarea neapărată a prețurilor la gaze. Furnizorul trebuie să-și analizeze cheltuielile pe anul trecut. Nu se poate să nu se țină cont și de deprecierea considerabilă a valutei naționale în raport cu dolarul SUA – ultima oară tarifele au fost reexaminate în 2011, cînd cursul a fost de 11,9 lei pentru un dolar SUA, astăzi acesta a depășit valoarea de 18 lei și, judecînd după aparențe, încă nu s-a ajuns la limită”.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?