Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un fost angajat al Primăriei a relatat despre maşinaţiile cu terenurile din capitală

11 feb. 2015,, 11:15   Societate
5587 0
Бывший сотрудник примэрии Кишинева рассказал о махинациях с земельными участками
Foto: nikaimobil.md
„Multe terenuri şi obiecte în documentele Primăriei Chişinău au o denumite, iar în realitate – alta”, a afirmat marţi, la şedinţa clubului de presă al Centrului de Investigaţii Jurnalistice, fostul şef al Direcţiei relaţii funciare din cadrul Primăriei, Nicolae Crăciun.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a menţionat că "pe site-ul http://map.chisinau.md, elaborat în 2012 pentru Primărie cu sprijinul PNUD şi al fundaţiei Soros-Moldova, sînt indicate toate datele privind structurile subordonate Primăriei".

”Pe site este prezentată mapa foto a oraşului, unde se văd clar toate obiectele, de exemplu, este şi Stadionul Republican, dar dacă vom îndrepta cursorul spre acesta, va apărea informaţia că acolo este amplasat un stadion, nu un teren destinat activităţii comerciale”, a specificat Crăciun.

"Un alt exemplu este parcul Valea Morilor, unde se atestă o situaţie similară, şi stadionul de baschet din sectorul Ciocana, unde este indicat că în acel loc este un teren pentru construcţii, iar în realitate avem un stadion", a spus Crăciun, adăugând că "orice doritor poate verifica pe site toată informaţia, care este actualizată în regim on-line, imediat ce colaboratorii Primăriei, în comun cu structurile cu care cooperează site-ul, operează modificări în documente", a relatat fostul şef al Direcţiei relaţii funciare.

Expertul a adăugat că "pe site sînt prezentate şi date statistice, informaţii despre terenuri, monumente ale arhitecturii şi istorice, drumuri".

El consideră că "Primarul Chişinăului nu a dorit să prezinte site-ul elaborat, care permite tuturor şi gratis să obţină orice informaţie", adăugînd că "motivele acestor acţiuni sînt necunoscute".

Fiind întrebat de către jurnalişti despre concedierea sa şi situaţia terenurilor din capitală, el a spus că "concedierea a fost una premeditată, deoarece ştia prea multe".

Referitor la terenuri, Crăciun a spus că "în acest sens există multe subiecte pentru investigaţii jurnalistice şi multe întrebări".

Costul site-ului este de $60 de mii. Informaţia plasată pe acesta este permanent actualizată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?