X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ashton Carter: Occidentul nu trebuie să permită Rusiei să considere țările postsovietice zone ale intereselor sale

10 feb. 2015,, 13:15   Politică
4772 9
Эштон Картер: Запад не должен позволять РФ считать бывшие советские республики зоной своих интересов
Foto: enderrat.com
Ţările occidentale nu trebuie să ofere Rusiei dreptul de a considera republicile postsovietice, inclusiv Ucraina, zone ale intereselor sale speciale, a declarat candidatul la postul de ministru al Apărării al SUA, Ashton Carter.

Răspunzînd la întrebările senatorilor americani, el a spus că, dacă va deveni ministru, va îndemna asemenea parteneri ai SUA ca Moldova, Georgia şi Ucraina, să sporească capacităţile în domeniul apărării şi interacţiunii militare cu NATO.

Candidatura lui Carter, în vîrstă de 60 de ani, a fost propusă la postul de ministru al Apărării de preşedintele Barack Obama la sfîrşitul anului 2014. În perioada 2011-2013 candidatul a deţinut postul de prim-adjunct al şefului Pentagonului, iar în ultima perioadă a activat la organizaţia de cercetare Centrul pentru Progres American. Carter este considerat un funcţionar experimentat, se bucură de sprijinul legislatorilor americani şi se prevede că în curînd Senatul, în componenţă deplină, îl va aproba în calitate de nou şef al Pentagonului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?