Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Slusari: Moldova are nevoie de un nou guvernator al BNM

9 feb. 2015,, 15:30   Economie
4329 1
Слусарь: Молдове нужен новый президент Нацбанка
Foto: omg.md
Preşedintele Uniunii Republicane a Asociaţilor Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari, consideră că „Moldova are nevoie de un nou conducător al Băncii Naţionale şi, posibil, pentru a afla cine în vara şi toamna anului 2014, cînd exportul încă era în scădere, iar remitenţele erau în creştere atît din UE, cît şi din Rusia, scotea valută din ţară în cantităţi mari".

Potrivit agenţiei "Infotag", activistul a scris pe pagina sa din reţelele de socializare că actualul guvernator al BNM, Dorin Drăguţanu, consideră că principalele cauze ale prăbuşirii cursului leului moldovenesc sînt reducerea remitenţelor şi a exportului.

"Statistica arată că în 2014 suma remitenţelor a crescut cu 0,3%, iar exportul s-a redus cu circa 3%, totodată, leul în raport cu dolarul SUA şi euro s-a depreciat cu 41% şi 15%", afirmă Slusari.

El este convins că cei care acum "investighează cauzele crizei bancare din republică şi cei care au organizat-o sînt aceleaşi persoane sau reprezentanţii acestora".

Slusari concluzionează că, dacă societatea moldovenească în curînd nu se va uni în lupta cu oligarhii, atunci în decurs de doi ani nu va rămîne nimic din economia ţării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?