X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Două companii din România intenționează să cumpere active din sectorul energetic al Moldovei

9 feb. 2015,, 15:15   Economie
3706 0
Компании из Румынии хотят приобрести в Молдове крупные активы в энергетике
Foto: rencentre.com
Grupul de distribuţie şi furnizare Electrica şi transportatorul de petrol Conpet sînt interesate, separat, de achiziţia unor active în Republica Moldova, scrie „Ziarul financiar” cu referire la propriile surse, citat de NOI.md.

Publicația menționează că Electrica este interesată de distribuţia de energie din sudul ţă¬rii, cea mai dezvoltată zonă, care include şi Chişinăul, în timp ce Conpet – de terminalul petrolier din portul Giurgiuleşti pe Du¬năre, prin care se rulează anual peste 120.000 de tone de carburant.

Sursele au precizat pentru „Ziarul financiar” că ambele companii şi-au angajat consultanţi în vederea negocierilor cu contrapărţile din Moldova. Electrica este în discuţii cu Gas Natural Fe¬nosa, com¬panie spaniolă căreia îi este concesionată zona de distribuţie din sudul Republicii Moldova, iar Conpet negociază preluarea terminalului cu operatorul Portului Liber Giurgiu¬leşti, Danube Logistics SRL. Re¬pre¬zentanţii Conpet nu au dorit să comenteze informaţiile.

„Managementul companiei este preocupat de identificarea oportunităţilor de investiţii care să genereze valoare adău¬gată. În acest moment, Electrica este interesată exclusiv de fructificarea oportunităţilor existente pe piaţă locală. Electrica nu se află în negocieri pentru potenţiale achiziţii în afară pieţei româneşti“, au afirmat reprezentanţii companiei Electrica.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?