X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Teatrul „Satiricus I.L. Caragiale” în curînd își va redeschide ușile (VIDEO)

7 feb. 2015,, 10:00   Societate
5960 0

Foto: noi.md

Lucrările de reparație în incinta teatrului „Satiricus I.L. Caragiale” sînt pe ultima sută de metri și în curînd teatrul își va redeschide ușile pentru spectatori.

Într-un interviu acordat portalului NOI.md, directorul teatrului, Sandu Grecu, a enumerat schimbările care au intervenit la teatru: „S-a mărit capacitatea sălii. Avem o scenă performantă, o scenă bine dotată, conform rigorilor secolului XXI. Este o sală care s-a majorat cu încă 150 de locuri, au apărut balcoane, lojă. A mai apărut o sală mică, pe care nu o aveam. O sală de lectură și o sală de balet destul de mare, precum și cabine de machiaj pentru actori, pe care nu le-au avut pînă acum.”

În prezent se instalează mocheta în sală, scaunele. În curînd și scena va fi gata. Cabinele de machiaj deja au fost date în exploatare și repetițiile merg în toi în sala mică. Sandu Grecu afirmă că în perioada martie-aprilie teatrul își va reîncepe activitatea. „Avem 25 de spectacole vechi, pe care trebuie să le adaptăm pentru sala mare. Iar cu ocazia deschideri avem patru premiere: «Angajări de clovn», «Bătrînii noștri», «Nunta și Pescărușul», «Amor în stil italian»” a completat directorul teatrului.

În sala mică, pe 12 februarie va avea loc un spectacol cu ușile închise, iar redeschiderea oficială a teatrului cel mai probabil va avea loc la toamnă.

Finanțarea acestor lucrări de reconstrucție are loc din mai multe surse. Circa 16 milioane de lei au fost oferiți de primăria municipiului. Și Guvernul a contribuit cînd i s-a solicitat ajutorul, o parte din bani au fost donați de actori, în urma spectacolelor. Au mai fost și alte donații din partea cîtorva organizații.

În timpul lucrărilor de reparație, trupa pleacă în turnee, atît în țară, cît și peste hotare: „Avem două turnee în România, un turneu în Franța, Italia. La toamnă ne vom întoarce cu o deschidere largă pentru spectatori, cu cel puțin 40 de spectacole”, a anunțat directorul instituției.

Anul acesta, pe 19 decembrie Teatrul își va sărbători cea de-a 25-a aniversare. „Cu această ocazie, în prezent se lucrează asupra unei cărți. Am comandat deja un film despre «Satiricus» la 25 de ani și, desigur, se va desfășura tradiționala Gală a Premiilor Teatrului Național «Satirucus I.L. Caragiale»” a precizat Sandu Grecu.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?