X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Șapte sportivi "Voievod" au reușit să aducă locuri de frunte pentru Moldova, la un campionat mondial

26 oct. 2021,, 13:38 (reactualizat 26 oct. 2021,, 17:30)   Sport
4797 0

Șapte sportivi au fost întîmpinați cu flori și aplauze la aeroport după ce au participat la Campionatul Mondial de luptă de contact promoția XMC, unde au reușit să obțină locuri de frunte, transmite Noi.md.

Pentru fiecare sportiv această compeției a însemnat o pregătire îndelungată la care au depus multă muncă împreună cu antrenorii.

,, Ca de obicei echipa R. Moldova s-a prezentat la cel mai înalt nivel, din 7 sportivi care au prezentat țara la acest campionat, avem 4 campioni mondiali, avem o medalie de argint și două medalii de bronz. Vreau să felicit în primul rînd sportivii pentru curajul de care au dat dovadă, s-au luptat pentru țara lor și rezultatele cred că sînt destul de bune” a declarat vicepreședintele Federației de Luptă Națională ,, Voievod” Oleg Sclifos.

Pentru sportivi această competiție a fost complicată cu adversari pe măsură.

,, Campionatul a fost destul de greu, adversarii au fost pe măsură foarte puternici. Primul adversar a fost din Italia și a fost unul destul de experimentat dar am reușit să cîștig. Sînt mulțumit merg înainte cu pași mici dar încrezut în sine” a afirmat Denis Crețu campion mondial MMA, promoția XFC semi-pro.


Sportivii au fost mulțumiți de organizarea și desfășurarea campionatului mondial la care și-au reprezentat țara.

,, Turneul a fost organizat destul de frumos, mare. Am avut o concurență destul de puternică, am luptat împotriva unui adversar din Elveția un sportiv foarte puternic. Am luptat pe versiunea pro la centură de campion mondial și cu ajutorul Domnului prin munca pe care am depuso am reușit să aduc centura în Republica Moldova” a declarat Țapu Denis campion mondial K1, promoția XFC pro.

Nu în ultimul rînd sportivii au avut nevoie de susținerea persoanelor dragi care au fost alături de ei pe parcursul pregătirii pentru campionat.

,, O importanță majoră au avut cei de acasă, deoarece ei mereu te motivează țin pumnii pentru tine” a adăugat Ostrovan Dumitru campion Mondial Kick Boxing promoția XFC.

Campionatul Mondial de luptă de contact promoția XMC s-a desfășurat în perioada 21-24 octombrie. La competiție au participat 570 de sportivi din peste 22 de țări.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?