Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

O expoziție de picturi inspirate de versurile lui Pasternak (FOTO)

6 feb. 2015,, 14:30   Societate
3791 0
Выставка картин, вдохновленных стихами Пастернака
Foto : noi.md
Pe 5 februarie, la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuși” a avut loc deschiderea expoziției „Жить, думать, чувствовать, любить…” (Să trăiesc, să gîndesc, să simt, să iubesc…)

Este a XII-a ediție din cadrul proiectului „Русская ветвь изобразительного древа Молдовы” (Ramura rusă a arborelui artei plastice din Moldova).

„Anul acesta expoziția poartă numele unui vers din opera lui Boris Pasternak. Fiecare lucrare din această expoziție, reflectă acest vers al lui Pasternak. Peste cîteva zile se împlinesc 120 de ani de la nașterea minunatului poet”, a declarat pictorul și organizatorul evenimentului, Serghei Sulin.

„Scopul expoziției este de a arăta publicului cele mai bune lucrări ale pictorilor”, a specificat Serghei. În cadrul acesteia sînt expuse aproximativ 70 de lucrări – portrete, peisaje, fotografie, natură moartă și alte genuri. Lucrările sînt pictate în ulei, grafică, pe batic.

În cadrul evenimentului au fost prezenți ambasadorul Federației Ruse în Moldova, Farit Muhametșin și ambasadorul Ungariei, Mátyás Szilágyi, pictori și alți invitați importanți. Diplomații au rămas profund impresionați de această expoziție, încurajîndu-i pe organizatori să mai desfășoare astfel de evenimente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?