X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Săptămîna viitoare va fi inițiată investigația specială în cele trei bănci problematice ale Moldovei (VIDEO)

5 feb. 2015,, 12:13   Economie
4164 1
Спецрасследование в трех проблемных банках Молдовы начнется на следующей неделе
Foto: noi.md
Compania Kroll Associates UK Limited, înregistrată în Marea Britanie, deja săptămîna viitoare va iniția investigarea specială în cele trei bănci problematice ale Moldovei: Banca de Economii, Banca Socială și Unibank, relatează NOI.md.

Informația a fost comunicată astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către președintele Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, care a menționat că misiunea urgentă a acestei companii va dura patru săptămîni. Scopul cercetării preliminare a tranzacțiilor de proporții în Banca de Economii, Banca Socială și Unibank va fi stabilirea modalităților potențiale de investigare a operațiunilor dubioase și, posibil, celor frauduloase, precum și elaborarea căilor posibile pentru recuperarea activelor acestor bănci.

Dorin Drăguțanu a specificat că urmează să fie efectuată o analiză profundă a tuturor persoanelor fizice și juridice implicate în aceste tranzacții, să se determine ce s-a întîmplat în bănci, cine se face vinovat, să se stabilească dacă a avut loc scoaterea mijloacelor băncilor în străinătate, care este volumul lor, să se găsească aceste mijloace și fie efectuate pregătiri către recuperarea lor.

Potrivit lui, Kroll Associates UK Limited va fi ajutată de administratorii speciali ai celor trei bănci, care dispun de majoritatea informațiilor. Șeful BNM a spus că compania urmează să analizeze fluxurile bănești din bancă în străinătate, să stabilească care este punctul final în care au ajuns banii: conturile, investițiile, procurarea activelor etc. De asemenea, ea trebuie să determine în prealabil posibilitatea recuperării mijloacelor scoase din bănci. Dorin Drăguțanu a precizat că deocamdată este vorba despre o investigație preliminară urgentă, iar ancheta ulterioară va fi mai amplă și complexă pentru recuperarea activelor.

Președintele Băncii Naționale a declarat că scopul final este protecția deponenților și recuperarea activelor în caz de delapidare. Dorin Drăguțanu a menționat că BNM va contribui la protejarea deponenților, identificarea activelor sustrase ale băncilor și recuperarea lor. Totodată, informația privind persoanele vinovate și sancționarea lor va fi prezentată ulterior de organele de drept.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?