Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Grigore Vieru – „Poet al cetății graiului”

5 feb. 2015,, 11:30   Societate
8807
 Презентация в память Григория Виеру
Foto: timpul.md
Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” organizează pe 5 februarie medalionul „Poet al cetății graiului”, dedicat aniversării a 80-a a nașterii poetului Grigore Vieru.

În cadrul medalionului va fi lansat volumul „Omul Duminicii”, îngrijit de soția regretatului poet, Raisa Vieru. Elevii de la liceul „Alexandru cel Bun” din or. Sîngera, liceele „Mircea Eliade”, „Gh. Asachi” și „Antioh Cantemir”, Colegiul Național de Comerț de pe lîngă ASEM vor prezenta momente artistice inspirate din creația poetului.

Cu evocări, amintiri despre poet vor veni scriitorii academicieni Mihai Cimpoi, Spiridon Vangheli, Arcadie Suceveanu, Nicolae Dabija, prietenul de familie Alexei Marulea. Actorul și regizorul Ion Ungureanu va susține un recital de versuri din creația lui Grigore Vieru, incluse în CD-ul „Reaprindeți candela”.

Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” va prezenta publicului o amplă expoziție de carte „Crescător de perle în cuvinte” și secvențe video, în care se regăsește Grigore Vieru la Salonul de Carte pentru Copii și Tineret.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав