X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Instanţa de judecată a modificat măsura preventivă pentru activiştii Partidului „Patria”

5 feb. 2015,, 10:15   Societate
4019 1
Foto: noi.md
Curtea de Apel Chişinău a modificat miercuri măsura preventivă pentru activiştii Partidului „Patria” Nicolae Ţîpovici şi Cornel Moraru. Judecătorul Gheorghe Iovu a hotărît ca primul să fie menţinut în arest la domiciliu, iar al doilea să fie eliberat cu interdicţia de a părăsi ţara.

Potrivit agenţiei "Infotag", Ţîpovici a spus imediat după eliberarea în sala de judecată că "este bucuros pentru justiţia moldovenească".

"Fie şi din a treia încercare, dar am fost eliberaţi", a spus el, menţionînd că decizia de atenuare a măsurii preventive a fost luată după răspîndirea pe 30 ianuarie a declaraţiei semnate de 20 de deputaţi ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care solicitau să fie încetată persecutarea în Republica Moldova a persoanelor de altă opinie.

Avocatul activiştilor, Ana Ursachi, consideră că decizia judecătorilor este condiţionată de frica lor că mai devreme sau mai tîrziu vor trebui să răspundă pentru deciziile incorecte.

"Nu există argumente pentru a-i condamna la închisoare. Autorităţile, pe exemplul lor, au încercat să-i sperie prin intermediul judecătorilor pe cei ce gîndesc altfel. Decizia de astăzi vorbeşte despre agonia sistemului corupt de constrîngere. Judecătorii nu doresc să fie vasalii actualului regim", presupune ea.

Nicolae Ţîpovici şi Cornel Moraru au fost arestaţi la începutul lunii decembrie pentru 30 de zile. Procurorii i-au acuzat de faptul că primul în reţelele de socializare, iar al doilea la telefon, îndemnau la răfuială împotriva poliţiştilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?