Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Tîrgurile locurilor de muncă dau roade

4 feb. 2015,, 16:05   Societate
3749 0
Foto: minsk1.net
„În timpul desfășurării celor mai diverse evenimente de informare a populației despre existența locurilor de muncă vacante, noi ne-am convins de oportunitatea acestora. Tîrgul locurilor de muncă constituie o dovadă elocventă a acestui fapt”, a declarat pentru NOI.md vicedirectorul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Raisa Dogaru.

La Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” a avut loc expoziția „Fabricat în Moldova”, ediția a XIV-a, organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. În cadrul evenimentului Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în comun cu Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă a municipiului Chișinău, a organizat tradiționalul Tîrg al locurilor de muncă, ediția a 11-a.

Interlocutoarea a reamintit că în cadrul expoziției au venit cu peste 700 de locuri de muncă vacante 33 de agenți economici din diferite domenii de activitate, precum: industrie, agricultură, comerț, construcție, administrație publică, poștă și telecomunicații, transport, tehnologii informaționale, activități financiare. S-au solicitat croitori, cusătorese, bucătari, cofetari, reprezentanți în vînzări, la specialiști în domeniul tehnologiilor informaționale, contabili, tehnologi, manageri în diferite domenii de activitate.

Cîteva instituții de învățămînt profesionale au oferit vizitatorilor informaţii despre posibilitățile de instruire profesională la diverse meserii solicitate pe piaţa forţei de muncă.

Reprezentanții Cancelariei de Stat și ai Inspectoratului de Stat al Muncii au asigurat evenimentul cu un suport informațional în domeniul cadrului legal privind încadrarea cetăţenilor în serviciul public.

„Timp de 5 zile noi am oferit 5000 de locuri de muncă, dintre care 1600 – în municipiul Chișinău. Standurile angajatorilor au fost vizitate de peste 2000 de persoane, 600 de candidați au fost invitați la interviu cu conducerea companiilor. Acest fapt doar reconfirmă corectitudinea și eficiența formei de activitate selectate de noi și, deoarece ea este solicitată de angajatori, noi vom continua să organizăm astfel de tîrguri”, a remarcat specialista.

„Același lucru îl denotă și medalia de aur pentru calitatea serviciilor, de care noi ne-am învrednicit în cadrul Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?