Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Autoritățile Transnistriei au găsit un investitor pentru UMM

4 feb. 2015,, 12:55   Economie
10011 5
Foto: novostipmr.md
Autoritățile Transnistriei care au obținut în proprietatea statului pachetul de acțiuni al Uzinei Metalurgice Moldovenești (UMM, or. Rîbnița) au identificat un investitor pentru cea mai mare întreprindere din regiune, care va aloca un credit pentru procurarea metalului uzat. Volumul investițiilor coordonate cu acesta constituie circa 30 de milioane de dolari. Informația a fost comunicată de către liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Șevciuk, în cadrul vizitei sale la UMM. Acolo el a susținut întrevederi cu conducerea și colectivul de muncă al întreprinderii, al cărei pachet de acțiuni a trecut la 30 ianuarie curent în proprietatea statului, relatează NOI.md.

Evgheni Șevciuk a menționat că volumul coordonat al investițiilor în valoare de peste 30 de milioane de dolari este o sumă impunătoare, care va fi canalizată pentru procurarea materialelor auxiliare necesare. Potrivit lui, astăzi obiectivul întreprinderii este crearea unei rețele de contracte cu piețele externe pentru livrarea metalului uzat și a produselor finite. „Este destul de complicat, în condițiile în care prețul la produsele finite scade, iar prețul metalului uzat rămîne înalt. Aici e nevoie de o abordare nouă”, a menționat Evgheni Șevciuk.

Liderul transnistrean a specificat direcțiile prioritare de activitate ale conducerii Uzinei în viitorul apropiat, reiterînd că este important să se păstreze personalul tehnic și ingineresc, lucrătorii Uzinei, pentru ca la momentul ieșirii din criză Uzina să fie pregătită atît tehnic, cît și din punctul de vedere al gestionării ei pentru sporirea la maximum a producerii.

Șevciuk a reamintit că autoritățile Transnistriei mai bine de un an acordă sprijin UMM prin intermediul stabilirii unui preț mai jos la resursele energetice, pentru ca întreprinderea să nu să se închidă și să reducă cadrele. El a declarat că, fiind șef al Transnistriei și originar din Rîbnița, este interesat de activitatea stabilă a UMM. Potrivit lui, acțiunile întreprinderii vor dovedi în viitorul apropiat seriozitatea intențiilor și evoluția ei.

Liderul transnistrean a trecut în revistă situația economică externă în care se află regiunea, menționînd că o stare de lucruri similară se înregistrează practic la toate întreprinderile din RMN. Tradiționalele piețe de desfacere ale Transnistriei – Ucraina, Rusia, Moldova – demonstrează o scădere a cererii solvabile.

Evgheni Șevciuk a asigurat colectivul de muncă al UMM că autoritățile vor sprijini activitatea eficientă a întreprinderii. „După perioada de instabilitate economică, cu cît mai bine vor fi pregătite uzinele noastre, cu atît mai curînd vor putea ele să sporească volumul de producere deja în etapa de creștere a economiei mondiale și regionale, să ocupe nișa corespunzătoare pe piață, să aducă uzinei venituri, personalului ei – un salariu mai mare, statului – impozite. Acesta este scopul organelor administrației publice”, a menționat Evgheni Șevciuk, chemînd colectivul Uzinei la coeziune, pentru a depăși împreună dificultățile generate din exterior.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?