Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Biroul permanent al Parlamentului va determina data primei ședințe a legislativului

4 feb. 2015,, 09:42   Politică
3456 2
Foto: newsmoldova.md
Biroul permanent al Parlamentului va determina azi data primei ședințe a legislativului. Potrivit informației pentru presă, marți Andrian Candu, spicherul Parlamentului, a semnat dispoziția cu privire la convocarea sesiunii de primăvară.

Miercuri, la ședința biroului permanent va fi propusă data primei ședințe din sesiunea de primăvară a legislativului de la Chișinău. Tot miercuri vor avea loc și ședințele comisiilor permanente, a căror agendă prevede examinarea a 126 de acte legislative și reexaminarea a 4 legi.

În mass-media a apărut informația precum că vineri, 6 februarie, va avea loc o ședință specială a Parlamentului RM în cadrul căreia deputații vor trebui să aprobe candidatura lui Iurie Leancă în funcția de prim-ministru al țării. Pentru aceasta sunt necesare minimum 51 de voturi, însă alianța ”Pentru o Moldovă europeană” care a înaintat această candidatură nu dispune decât de 42 de mandate.

Coaliția contează pe susținerea din partea liberalilor sau a comuniștilor. Totuși, la momentul actual, atât liderul PL, Mihai Ghimpu, cât și reprezentanții PCRM, printre care liderul partidului, Vladimir Voronin, precum și președintele fracțiunii parlamentare a PCRM, Violeta Ivanova, afirmă că nu vor vota pentru Leancă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?