Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

„Moldasig” și „Asito” au fost sancționate cu amenzi

31 ian. 2015,, 16:40   Societate
7767 1
Foto: allmoldova.com
Comisia Națională a Pieței Financiare a aplicat amenzi companiilor de asigurare „Moldasig” și „Asito” pentru încălcarea legislației în domeniul asigurărilor, relatează NOI.md.

Prin hotărîrea sa, CNPF a sancționat, în particular, societatea pe acțiuni „Moldasig” cu o amendă în valoare de 11 mii de lei, iar „Asito” – cu 24 mii de lei. Mijloacele vor fi transferate în bugetul de stat al Moldovei. Organelor de conducere ale ambelor companii de asigurare li s-a indicat să respecte cu strictețe prevederile actelor legislative și normative, precum și să întreprindă toate măsurile necesare pentru înlăturarea încălcărilor, reflectate în actul de inspecţie în teren și analiza din oficiile lor.

De menționat că reprezentanții CNPF au efectuat inspecţia în teren la oficiile „Moldasig” și „Asito” în vederea verificării aspectelor ce ţin de modul de încheiere a contractelor de asigurare, regularizarea dosarelor de daune, plata despăgubirilor de asigurare, precum şi respectarea normelor de prudenţă pentru riscurile subscrise în limitele Clasei 16 „Asigurări de pierderi financiare” pentru perioada de activitate 1 ianuarie 2013 – 31 martie 2014, în urma cărora au fost depistate un șir de încălcări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?