Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Pachetul de acțiuni al UMM a fost transmis în proprietatea autorităților transnistrene

31 ian. 2015,, 14:35   Economie
6217 2
Foto: novosipmr.com
Pachetul de acțiuni al celei mai mari întreprinderi din industria transnistreană – SAD „Uzina Metalurgică Moldovenească” (or. Rîbnița) a fost transmis în proprietatea autorităților autoproclamatei RMN, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Dezvoltării Economice al Transnistriei, documentul în baza căruia pachetul de acțiuni al întreprinderii a trecut în proprietatea statului în persoana Ministerului Dezvoltării Economice a fost semnat de ministrul Dezvoltării Economice al RMN, Alevtina Slincenko, și prim-vicedirectorul general, directorul comercial al SRL UK „Metalloinvest”, Nazim Efendiev. Holdingul „Metalloinverst”, care aparține marelui businessman rus Alișer Usmanov, a fost compania care a dirijat activitatea UMM. Informația privind numărul acțiunilor transmise, prețul lor, condițiile de transmitere nu se dezvăluie.

La semnarea documentului ministrul Dezvoltării Economice, Alevtina Slincenko, a menționat că, ținînd cont de importanța și semnificația Uzinei pentru oraș, regiune și Transnistria în ansamblu, autoritățile vor continua și pe viitor să muncească în cadrul înțelegerilor semnate ce țin de susținerea de către stat a întreprinderii. Ea a specificat că astăzi este important să se mențină volumul de producere și potențialul de cadre al metalurgilor profesioniști angajați la întreprindere (la întreprindere muncesc circa 2,5 mii de persoane).

La rîndul său, liderul transnistrean, Evgheni Șevciuk, a menționat că statul a intrat în drepturile depline ale proprietarului Uzinei Metalurgice Moldovenești. Potrivit lui, economia mondială și cea regională trec acum prin vremuri grele, de aceea pentru Guvernul și președintele Transnistriei acest eveniment semnifică, în primul rînd, o responsabilitate majoră față de toți angajații Uzinei și față de orașul Rîbnița în ansamblu. El a dat asigurări că organele administrației publice, Guvernul vor acorda susținere UMM și vor face tot posibilul ca Uzina să activeze cu adevărat.

Nazim Efendiev a trecut în revistă situația pe piața rusă a metalurgiei, menționînd că „metalurgii muncesc stabil, durabil, principala dificultate fiind piețele, deoarece deprecierea rublei a afectat foarte mult activitatea întreprinderii, dar gradul de încărcare a întreprinderii în ansamblu astăzi este înalt”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?