Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

La Universitatea de Medicină se discută problema malpraxisului

30 ian. 2015,, 17:30   Societate
4232 4

Foto: newsmoldova.md

La Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicilae Testemițanu” s-a dat start lecturilor ce vizează problematica abuzului în practica chirurgicală, transmite agenția News-Moldova cu referire la serviciul de presă al instituției respective.

”Să ai curajul să-ți poți analiza eroarea și să te împărtășești cu colegii”, acesta este scopul lecturii de iarnă „Malpraxisul în bolile profilului chirurgical, aspecte de diagnostic şi tratament. Metodologie didactică”, desfășurată zilele acestea la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”. Lecturile de iarnă au loc în mod tradițional începând cu anul 2002.

Oaspetele de onoare al lecturilor este Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România şi rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Gr. T. Popa” din Iaşi. El a împărtășit experiența țării sale în problemele malpraxisului medical menționând că, la acest moment, legislația românească definește malpaxisul în 4 legi. În curând, însă, va fi adoptată o lege nouă care va asigura medicilor o activitate profesională mai bună și corectă. Preşedintele Astărăstoae a specificat că pentru evitarea cazurilor de malpraxis trebuie să existe o bună comunicare între medic și pacient, iar cea mai importantă este încrederea pe care o inspiră medicii pacienților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?