Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Ceaiului verde poate scădea riscul de accident vascular cerebral

21 mar. 2023,, 01:30   Sănătate
1537 0

Ceaiul verde reduce riscul de cancer și accident vascular cerebral, previne dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Despre acest lucru a anunțat publicația Nihon Keizai cu referire la medicul japonez de științe agricole, Yoichi Fukushima.

Potrivit lui, în ultimii ani, tot mai mulți cercetători au studiat efectul ceaiului verde asupra organismului.

"O meta-analiză din 2021, care a combinat și a analizat rezultatele mai multor studii, a confirmat că consumul de ceai verde contribuie la scăderea riscului de a dezvolta o gamă foarte largă de boli, inclusiv anumite tipuri de cancer, cum ar fi endometrial, pulmonar și cancer ovarian, precum și moartea de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral", a spus Fukushima.

Potrivit cercetătorului, acest efect al ceaiului verde se datorează nivelului ridicat de catechine care se conține în el, care sînt antioxidanți. În plus, ele au capacitatea de a spori acțiunea anumitor enzime care sunt responsabile de defalcarea grăsimilor din organism.

Fukushima a adăugat că substanțele din ceaiul verde ajută la reducerea riscului de îmbolnăvire de gripă. Mai mult decît atît, acest efect este foarte îndelungat — poate dura pînă la cinci luni după consumul ceaiului.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?