Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Belarusul ar putea ieşi din Uniunea Economică Eurasiatică

29 ian. 2015,, 17:20   Externe
6801 10

Foto: 1tvnet.ru

Belarusul ar putea ieşi din Uniunea Economică Eurasiatică. Aceasta va fi o măsură extremă în cazul în care războiul economic cu Rusia va continua. Avertismentul a fost făcut de liderul de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko.

Din cauza că Rusia bănuieşte că Belarusul ar putea fi implicat în reexporturi de produse care provin din ţări cărora Rusia le-a pus embargo, Guvernul de la Moscova a decis să limiteze cantităţile de produse care vin din Belarus.

Însă preşedintele Lukaşenko vede în aceste interdicţii ca pe o încălcare a liberului schimb comercial în numele căruia a fost constituită Uniunea Economică Eurasiatică, scrie RBC.ru.

"Dacă acordurile nu vor fi respectate, atunci Belarusul nu exclude eventualitatea ieşirii din uniune", a subliniat Lukaşenko.

"Acum Rusia îi propune Ucrainei un preţ la gaz de 400 de dolari pentru mia de metri cubi. Nouă ne vînd cu 143. Şi eu acum ce să fac, să bat din picior la Kremlin, cerîndu-le gaz cu 80 de dolari?" a întrebat retoric liderul belarus.

PUBLIKA.MD notează că Uniunea (Economică) Eurasiatică şi-a început activitatea la 1 ianuarie 2015, iar la moment din această structură fac parte Rusia, Belarus, Kazahstan şi Armenia. La primăvară ar urma să adere şi Kîrgîzstanul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?