Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Diacov: În jurul Procuraturii se dau bătălii aprinse (VIDEO)

29 ian. 2015,, 12:00   Societate
7935 0

Foto: noi.md

În ultimii 10 ani, în Republica Moldova, procuratura a devenit o instituție impunătoare în ierarhia structurilor statului, fapt ce a determinat ca luptele în jurul acesteia să se întețească. Este opinia procurorului municipiului Chișinău, Ion Diacov, și a fost exprimată astăzi cu prilejul Zilei Lucrătorului Procuraturii. Tot astăzi, Procuratura Generală din Moldova marchează 22 de ani de la înfiinţare, notează NOI.md.

Ion Diacov și-a exprimat regretul în legătură cu faptul că o instituție atît de importantă precum e Procuratura apare în atenția autorităților de vîrf, o dată la cinci ani, atunci cînd e aleasă conducerea.

„Procuratura este pilonul societății, al statului, instituție în jurul căreia se coagulează, așa cum este firesc, puterea de stat. În jurul procuraturii se dau bătălii foarte aprinse, mai ales în ultimii 10 ani, cînd rolul ei în soarta statului este hotărîtoare. Cu părere de rău, se ajunge și pînă la criză de putere în jurul procuraturii. Statul își aduce aminte de procuratură atunci cînd are nevoie. Sîntem conștienți de riscurile pe care le întimpinăm zi de zi. De aceea, procuror adevărat este acela care și-a ales meseria nu să facă un ban, dar ca să slujească societății în sensul direct al acestui cuvînt”, a menționat Diacov.

Cu ocazia Zilei Lucrătorului Procuraturii, procurorul municipal a decernat, în numele Guvernului, diplome de gradul I la trei procurori, pentru merite deosebite, activitate prodigioasă, profesionalism și îndeplinire ireproșabilă a atribuțiilor de serviciu. Este vorba despre Oxana Cazacu, Pavel Vinițchi și Octavian Pavlovschi. Totodată, alți șapte procurori din cadrul Procuraturii Chișinău au fost decorați cu ordine și medalii, în baza unei dispoziții semnate de procurorul general, Corneliu Gurin.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?