Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

O nouă tentativă de a demola un pavilion comercial din sectorul Rîşcani

29 ian. 2015,, 08:45   Societate
4626 1

Foto: tv7.md

O nouă încercare de demolare a unui pavilion comercial din sectorul Rîşcani al capitalei, a creat un adevărat scandal. La faţa locului au venit poliţia şi un serviciu de pază privat. Iar muncitorii au reuşit să demonteze doar o parte din acoperişul clădirii.

De dimineaţă, muncitorii şi angajaţii preturii Rîşcani au venit la intersecţia străzilor Alecu Russo şi bulevardul Moscova pentru a continua demolarea pavilionului aflat deasupra unui pasaj subteran. Iar reprezentanţii firmei şi arendaşii edificiului, s-au împotrivit din nou.

Reprezentanţii preturii au reiterat că acţionează legal, în baza unei dispoziţii a CMC, care a dispus demolarea construcţiei în decembrie anul trecut.

Tudor Călugăreanu, vicepretor sectorul Rîşcani: «De pe 23 decembrie, a avut timp ca să atace decizia. Nimeni nu le-a încurcat să aibă o încheiere la mînă. Cînd vor avea, atunci noi ne vom conforma conform deciziei judecătoriei».

Oamenii s-au arătat nemulţumiţi şi de faptul că în decizia privind demolarea, era indicată greşit adresa. Dar au şi învinuit unii muncitori că ar fi venit în stare de ebrietate la lucru. Acest fapt însă a fost negat de reprezentanţii preturii.

La un moment dat, spiritele s-au încins şi a fost chemat un serviciu privat de pază. Între timp, demontarea continua, iar chiriaşii nu doreau să părăsească pavilionul.

La faţa locului a venit o ambulanţă, care a dus doamna la spital, fără a oferi detalii despre starea acesteia. Mai tîrziu, la serviciul de urgenţă, ne-au spus că femeia a suferit comoţie cerebrală.

Eduard Creţu, proprietarul pavilionului comercial : «Am impresia că este o comandă ca acest pavilion să fie demolat imediat, fără să se mai aştepte unele decizii. Este ceva ilegal».

Ulterior, muncitorii s-au oprit de demontare şi au plecat. La prînz, proprietarul pavilionului a venit cu o încheiere de la Judecătorie. Instanţa a dispus admiterea cererii firmei privind suspendarea deciziei CMC cu privire la demolare, pînă la etapa în care hotărîrea judecătorească va deveni definitivă. Decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?