Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În curînd va fi lansat primul thriller din Moldova

28 ian. 2015,, 18:00   Societate
4193 0
Foto: facebook.com
Autoarea primului thriller din Moldova, Doina Lungu, este originară din Orhei și la cei 24 de ani ai săi reușește să pătrundă în lumea scriitorilor.

„«Simfonia unui criminal»” este volumul de debut al tinerei autoare. Acesta este un thriller care oscilează periculos între obsesie și o credință devastatoare! „Pătrunde într-o lume obscură în care talentul și nebunia se împletesc într-un dans demonic, distrugător de destine. Trăiește alături de personaje momente de suspans și dramă. Fii martorul unor întîmplări tulburătoare care te vor purta prin cele mai întunecate colțuri ale sufletului uman” – așa îi intrigă pe cititorii săi Doina Lungu.

„Aveam 19 ani cînd am scris «Simfonia unui criminal» și nici măcar un minut nu m-am gîndit că va ajunge să fie publicat. Scrierea a fost mai mult un experiment și provocare pentru mine însămi. Totuși, cu ajutorul unuia dintre profesorii de la facultate, care m-a susținut în pornirile mele idealiste, mi-am scris teza de licență, apoi a urmat și vestea bună: cartea va fi tipărită cu ajutorul Ministerului Culturii în programul pentru editare a cărții naționale. Visele devin realitate, uneori…” a scris Doina pe pagina sa de Facebook.

Autoarea spune că i-a luat trei luni de zile pentru a scrie romanul, timp în care a lucrat cîteva ore pe zi. „Experiența mea de viață, oricît de mică ar fi, este așternută în acest roman. Pot fi găsite trăsături de caracter ale persoanelor pe care le-am întîlnit cîndva sau cu care am avut un conflict”, a menționat Doina.

Sursa de inspirație a tinerei scriitoare a fost un vis în care și-a văzut personajul: „Mă rugam să găsesc un subiect interesant, m-am culcat și l-am visat. Apoi deja mi-am făcut o linie de subiect”, a mărturisit ea.

Doina Lungu este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova. A activat în calitate de editor la postul de televiziune „Acasă în Moldova”. În prezent, activează în cadrul proiectului european „Support to the DCFA process in the Republic of Moldova”, ca expert în comunicare.
Lansarea cărții va avea loc pe 31 ianuarie, cu începere de la ora 18.00, la cafeneaua Uptown.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?