Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Producătorii de conserve susțin propunerea sindicatelor de a reduce TVA-ul pînă la 5% sau 8%

28 ian. 2015,, 12:30   Economie
3235 0
Foto: logos.press.md
Producătorii de conserve sprijină propunerea sindicatelor de a reduce taxa pe valoare adăugată la produsele alimentare de la 20% la 5%.

Solicitat de agenţia "Infotag", preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Conserve „Speranţa-Con”, Ivan Sandic, a spus că conducătorii fabricilor consideră reducerea impozitului "actuală şi oportună".

Potrivit lui, reducerea TVA-ului va contribui la păstrarea şi protejarea veniturilor populaţiei pe fundalul oscilaţiilor preţurilor, provocate de reducerea cursului leului moldovenesc.

"Dacă 5% sînt prea puţine, propunem ca TVA-ul să fie redus pînă la 8%. Asemenea rată se aplică în privinţa produselor agricole şi zahărului. Toţi procesatorii de materie primă agricolă trebuie să activeze în condiţii egale. Ar fi logic să existe o singură rată – de la producţia fermierilor pînă la rafturile magazinelor la toate produsele alimentare. Aceasta ar rezolva problema sprijinului neechilibrat al ramurilor", a spus Sandic.

El a atras atenţia la faptul că sindicatele în mare parte realizează iniţiative de protejare a intereselor cetăţenilor.

"La timpul său, Confederaţia a obţinut reducerea ratei TVA-ului pentru uniformele de serviciu, precum şi la producţia vegetală şi animală. Liderul sindical, Oleg Budza, întotdeauna a prezentat argumente economice în favoarea reducerii TVA-ului. Sperăm că Guvernul va sprijini populaţia în acest sens", a subliniat Sandic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?