X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Deputatului APG Ilia Uzun i-a fost refuzată intrarea în Ucraina

28 ian. 2015,, 10:30   Politică
3651 4
Foto: sports.md
Preşedintelui Comisiei pentru tineret, sport şi turism din cadrul Adunării Populare a Găgăuziei (APG), Ilia Uzun, i-a fost refuzată intrarea pe teritoriul Ucrainei.

Contactat de agenţia "Infotag", el a spus că intenţiona marţi să plece în Ucraina, unde locuieşte soacra sa, însă serviciul de grăniceri al statului vecin nu i-a permis să treacă, făcînd trimitere la decizia Serviciului de Securitate al Ucrainei (SSU).

„Mi s-a spus că SSU a hotărît să-mi interzică intrarea timp de trei ani. Asemenea decizie m-a surprins, deoarece niciodată nu m-am pronunţat împotriva autorităţilor Ucrainei. Am multe comune cu Ucraina – am învăţat acolo, am călătorit de multe ori şi pot spune despre această ţară doar de bine", a menţionat Uzun.

Deputatul APG a relatat că în timpul apropiat intenţionează să se consulte cu juriştii şi reprezentanţii Ambasadei Ucrainei în Moldova pentru a expedia la Kiev o scrisoare referitoare la decizia în privinţa sa cu solicitarea de a fi anulată.

În noiembrie Ucraina a interzis intrarea pe teritoriul său unui alt politician din autonomie, başcanului Mihail Formuzal. Acesta intenţiona să plece în localitatea ucraineană Vinogradovca, unde avea planificate întrevederi cu reprezentanţii administraţiei locale, însă grănicerii l-au oprit la vamă, fără a-i explica cauzele.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?