X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Deputat PLDM: Cererea de aderare a Moldovei la UE ar putea fi respinsă

28 ian. 2015,, 10:27   Politică
4395 2
Foto : ritmeurazia.org
Vicepreședintele liberal-democraților Valeriu Streleț afirmă că actuala guvernare nu se va grăbi să depună cerere de aderare la Uniunea Europeană în timpul apropiat. Deputatul a explicat în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune că există semnale care atestă că cererea ar putea fi respinsă de oficialii europeni, notează NOI.md.

Potrivit politicianului, deocamdată continuarea agendei europene și implementarea Acordului de asociere constituie prioritățile guvernării pentru acest an.

„Cred că decizia de depunere a cererii de aderare o vom lua mai încolo. Firește că această decizie va fi coordonată și cu partenerii noștri europeni. Avem voința de a merge ferm spre UE, dar există nişte semnale că ar putea să apară discuţii contradictorii şi cererea să fie respinsă. Depunerea cererii nu ne va acorda imediat statutul de ţară candidat. Cu toate acestea, vom continua parcursul european, implementarea prevederilor Acordului de asociere”, a declarat Streleț.

Anterior, atît premierul Iurie Leancă, cît și ministrul Afacerilor Externe, Natalia Gherman, au declarat că autoritățile vor depune cerere de aderare la UE în 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?