Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Valeriu Streleţ: Candidatura lui Iurie Leancă va fi votată

28 ian. 2015,, 10:13   Politică
4161 3
Foto: realitatea.md
Partidul Liberal Democrat mizează că pentru candidatura lui Iurie Leancă la funcţia de premier, pe lângă fracţiunile PLDM şi PDM, vor vota atât deputaţii comunişti, cât şi cei liberali. Declaraţia aparţine vicepreşedintelui PLDM, Valeriu Streleţ, şi a fost lansată în cadrul unei emisiuni televizate.

Potrivit lui Streleţ, PLDM mizează pe responsabilitatea deputaţilor din cele două partide. „Iurie Leancă este pro-european, la fel cum este şi PL. Dacă îi interesează integrarea europeană a ţării, atunci lasă să voteze guvernul, iar apoi, dacă doresc, să treacă în opoziţie şi să ne critice cât doresc. Cu PCRM am avut discuţii constructive. Ştiu că există nişte condiţii, dar ei au promis că vor susţine noua guvernare”, a declarat Streleţ.

Fruntaşul PLDM a oferit şi unele detalii din culisele negocierilor. „Vlad Filat a optat până în ultimul moment pentru o alianţă PLDM-PDM-PL, dar a fost extrem de dificil de negociat cu Mihai Ghimpu. Din partea liberalilor a fost un calcul cinic şi pragmatic ca să ne împingă în colţ. I-am propus şi susţinerea candidaturii lui Dorin Chirtoacă la alegerile pentru funcţia de primar de Chişinău, dar ne-au spus că
Dorin se va descurca şi singur. Am fi acceptat şi ideea unui procuror general din afara ţării, în acest sens însă urma să operăm modificări la Constituţie. Cu toate că problema nu e în procurorul general, dar în sistem. Cred că PL nici n-a prea dorit să vină la guvernare, să-şi asume responsabilitatea în condiţii dificile”, a precizat vicepreşedintele liberal democrat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?