COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Liberalii încă nu au decis dacă vor susține candidatura lui Leancă

Liberalii încă nu au decis dacă vor susține candidatura lui Leancă

Foto: ff.md

Biroul permanent al Partidul Liberal urmează să se întrunească în ședință pentru a decide dacă formațiunea va susține candidatura lui Iurie Leancă la funcția de premier. Anunțul a fost făcut de Mihai Ghimpu astăzi, în urma consultărilor cu șeful statului, Nicolae Timofti, notează NOI.md.

„Președintele ne-a informat despre candidatura care va fi desemnată – domnul Iurie Leancă. Noi am spus că urmează să discutăm la partid, trebuie să decidă partidul. Voi convoca biroul și vom lua o decizie. Noi rămînem disponibili de a discuta, numai că pentru PL un acord dintre două partide nu înseamnă majoritate parlamentară”, a spus Ghimpu.

Politicianul a ținut să precizeze că deocamdată nu e clar cine se află în opoziție, atît timp cît nici majoritate parlamentară nu există. „Opoziție nu există de fapt, opoziția apare atunci cînd apare majoritatea. La momentul actual nu-i majoritate, nu-i nici opoziție. Cînd va fi, atunci vom vorbi”, a menționat Ghimpu.

Purtătorul de cuvînt al președintelui Timofti, Vlad Țurcanu, a declarat în urma consultărilor cu fracțiunile parlamentare că șeful statului va înainta candidatura la funcția de premier în zilele următoare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load