X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Liberalii încă nu au decis dacă vor susține candidatura lui Leancă

27 ian. 2015,, 18:04   Politică
5680 4

Foto: ff.md

Biroul permanent al Partidul Liberal urmează să se întrunească în ședință pentru a decide dacă formațiunea va susține candidatura lui Iurie Leancă la funcția de premier. Anunțul a fost făcut de Mihai Ghimpu astăzi, în urma consultărilor cu șeful statului, Nicolae Timofti, notează NOI.md.

„Președintele ne-a informat despre candidatura care va fi desemnată – domnul Iurie Leancă. Noi am spus că urmează să discutăm la partid, trebuie să decidă partidul. Voi convoca biroul și vom lua o decizie. Noi rămînem disponibili de a discuta, numai că pentru PL un acord dintre două partide nu înseamnă majoritate parlamentară”, a spus Ghimpu.

Politicianul a ținut să precizeze că deocamdată nu e clar cine se află în opoziție, atît timp cît nici majoritate parlamentară nu există. „Opoziție nu există de fapt, opoziția apare atunci cînd apare majoritatea. La momentul actual nu-i majoritate, nu-i nici opoziție. Cînd va fi, atunci vom vorbi”, a menționat Ghimpu.

Purtătorul de cuvînt al președintelui Timofti, Vlad Țurcanu, a declarat în urma consultărilor cu fracțiunile parlamentare că șeful statului va înainta candidatura la funcția de premier în zilele următoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?