Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Juncker va studia 'lista de dorințe' a lui Tsipras

26 ian. 2015,, 22:00   Externe
4050 0

Foto: greecetoday.ru

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat luni că va studia 'în detaliu lista' dorințelor noului Guvern de la Atena condus de Alexis Tsipras, liderul stângii radicale Syriza, dar a amintit că există reguli pe care Grecia trebuie să le respecte, relatează agenția EFE.'Este un lucru normal și conform cu normele ca Executivul european să lucreze îndeaproape cu toate guvernele, oricare ar fi acestea. Este ceea ce vom face și cu Grecia', a afirmat Juncker la sosirea la o reuniune cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu cel al Parlamentului European, Martin Schulz.

'Vom vedea ce dorește noul guvern grec și vom discuta cu el, la fel cum discutăm cu toate guvernele (...) și vom studia în detaliu lista dorințelor sale', a semnalat șeful Comisiei Europene, referindu-se la o eventuală modificare a termenilor acordului de asistență pentru Grecia.

Întrebat de ziariști despre posibilitatea unei noi reduceri a datoriei Greciei, Juncker a răspuns că aceasta nu este o 'chestiune urgentă', amintind că 'există deja reguli stabilite de comun acord cu autoritățile elene'.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?