Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Expert: Supărările în politică niciodată nu aduc la bine

25 ian. 2015,, 11:00   Politică
5291 4

Foto: ipn.md

Este un paradox ca un partid cu aspiraţii proeuropene să se afle în opoziţi în timp ce altele două formează o coaliţie pro-europeană. Astfel comentează formarea alianţei de guvernământ dintre PLDM şi PDM şi trecerea în opoziţie a Partidului Liberal şeful catedrei istorie şi relaţii internaţionale de la ULIM, Mihai Cernencu, în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

Analistul şi-a exprimat regretul că PL nu participă la guvernare. „Prezenţa PL în viitorul guvern ar fi constituit o garanţie a stabilităţii guvernării. Cred că de situaţia creată sunt vinovaţi toţi liderii celor trei partide pro-europene pe care îi acuz de incapacitatea de a negocia. Dacă nu există calitatea negocierilor, nu avem o coaliţie veritabilă şi o majoritate parlamentară. Trebuia să se ţină cont că în politică supărările nu aduc la bine”, a declarat Cernencu.

Profesorul consideră că nu trebuie de invocat prestaţia europenilor sau mâna Moscovei. „Nu cred că motivele neînţelegerilor anunţate de către cele trei partide prezintă toată realitate. Cred că mai există şi alte nuanţe. Ştim că Mihai Ghimpu îl promovează intensiv pe nepotul său, Dorin Chirtoacă. Se apropie alegerile locale, iar fără susţinerea PD şi PLDM Chirtoacă nu are nici o şansă să câştige un al treilea mandat. Iar Dorin Chirtoacă reprezintă, totuşi locomotiva Partidului Liberal. Cred că Ghimpu nu a primit garanţii în acest sens de la PLDM şi PDM”, a conchis Cernencu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?