Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Transnistria - raion special în cadrul Moldovei unite - viceministru de externe al Rusiei

24 ian. 2015,, 11:15   Politică
5790 15

Foto: actualitati.md

Transnistria trebuie să fie un raion special cu garanţii speciale ale statutului în cadrul statului moldovenesc unic, consideră secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Grigori Karasin.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la ITAR-TASS, astfel viceministrul a declarat în Duma de Stat, subliniind că "Moscova urmăreşte cu atenţie relaţiile Chişinăului cu Tiraspol".

Karasin a exprimat speranţa că lucrul în formatul "5+2" privind reglementarea transnistreană în curând va fi reluat.

"A fost o pică pauză în activitatea reprezentanţilor noştri, dar acum se conturează perspectiva progresului pe marginea stabilirii înţelegerii reciproce între Transnistria şi Moldova", a spus el.

Potrivit spuselor viceministrului, "multe depind de cum va fi noul Guvern al Moldovei".

"Acolo negocierile continuă, coaliţia nu a fost formată, urmărim cu atenţie aceste procese", a spus el, menţionând că în vizorul Moscovei "rămân toate subiectele legate de relaţiile Chişinăului cu Tiraspol".

"Republica Moldovenească Nistreană este partenerul nostru, avem semnată o serie întreagă de acorduri interdepartamentale, în baza cărora acordăm sprijin practic în multe domenii din Transnistria. Dar oficial, în privinţa reglementării transnistrene, unde participăm activ în formatul "5+2" şi alte formate, considerăm că Transnistria, fiind partenerul nostru, trebuie să fie un raion special cu garanţii speciale ale statutului în cadrul statului moldovenesc unit", a reiterat viceministrul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?