Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

„Detectivul” parlamentar devine tot mai încins

23 ian. 2015,, 18:42   Politică
7527 4
Fotо: allfun.md
În Parlamentul Moldovei spiritele se încing tot mai puternic, notează NOI.md. În culoarele Legislativului se fac diferite pronosticuri, unul mai neverosimil decît altul.

Așadar, coaliția de guvernare a fost constituită, chiar dacă este una minoritară. Marian Lupu din numele fracțiunii PDM l-a înaintat la funcția de președinte al Parlamentului pe Andrian Candu. Liberal-democrații au refuzat să înainteze vreun candidat. Astfel, s-a spulberat intriga că Filat și-ar fi dorit să facă schimb cu democrații cu funcțiile de spicher și prim-ministru. Totodată, liderul comuniștilor Vladimir Voronin nu-și ascunde nemulțumirea, or, el insista pe candidatura lui Igor Corman. Fracțiunea PCRM s-a convocat de urgență în ședință și se poate presupune că au fost analizate primele încălcări ale înțelegerilor.

La rugămintea lui Filat, Vladimir Voronin ar fi declarat public că nu vota candidatura lui Iurie Leancă la funcția de premier. De altfel, despre această condiție impusă de liderul comuniștilor presa a scris și anterior. Iar la funcția de șef al Executivului Voronin susține candidatura Nataliei Gherman. Însă în cazul în care Filat din numele PLDM-ului va propune la funcția de premier candidatura lui Gherman, ce garanții sînt că Leancă și adepții lui vor vota „pro” și nu „contra”, iar ulterior nu vor anunța că părăsesc fracțiunea și își creează una proprie?

Liberalii consideră că în timpul votării secrete unii comuniști ar putea să nu susțină candidatura lui Candu. Dacă e să ținem cont de voturile „grupului Leancă”, în opinia unor deputați, alegerea spicherului ar putea eșua.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?