X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Presa transnistreană: Oligarhul rus Alișer Usmanov părăsește Transnistria

23 ian. 2015,, 15:15   Economie
11386 5
Foto: novostipmr.com
Cunoscutul oligarh rus Alișer Usmanov pleacă din Transnistria. În timpul apropiat, Uzina Metalurgică de la Rîbnița va trece în proprietatea autorităților locale, informează NOI.md cu referire la agenția de știri transnistreană „Tiras”.

Potrivit sursei citate, din Transnistria încep să plece marii proprietari de întreprinderi industriale. „În timpul apropiat, Uzina Metalurgică de la Rîbnița va fi transmisă autorităților locale. Aceasta înseamnă că oligarhul rus Alișer Usmanov părăsește RMN”, scrie publicația.

Totodată, la vînzare a fost scos Combinatul de Ciment și Ardezie din Rîbnița, care aparține tot lui Usmanov. „Sînt semnale alarmante nu doar pentru economie, ci și pentru viitorul Transnistriei. Astfel, pentru orașul Rîbnița uzina metalurgică și combinatul de ciment și ardezie erau întreprinderi principale. Activitatea acestora a fost posibilă numai datorită eforturilor depuse de partea rusă. Acum însăși existența acestor uzine este sub semnul întrebării”, menționează sursa citată.

Observatorii de la Chișinău consideră că este puțin probabil ca Alișer Usmanov să renunțe atît de ușor la Uzina Metalurgică de la Rîbnița, care anul trecut a funcționat stabil. Acțiunile întreprinderii pot fi vîndute la un preț convenabil, însă nu autorităților transnistrene, care nu au bani în buget.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?