X 
Cutremure stiri: 502

Ucraina: ONU denunță atacul asupra unui troleibuz la Donețk

23 ian. 2015,, 12:50   Externe
3294 1

Foto: newsru.com

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat joi seară în maniera cea mai fermă bombardarea unui troleibuz la Donețk, în estul Ucrainei, acțiune soldată cu cel puțin 13 morți, și a cerut desfășurarea unei anchete, transmit Reuters și AFP.

Într-o declarație adoptată în unanimitate, cele 15 state membre ale Consiliului au subliniat necesitatea unei anchete obiective și urmărirea în justiție a autorilor. Ele au accentuat și necesitatea aplicării depline a acordurilor de pace de la Minsk, încheiate în luna septembrie, și au salutat declarația comună a miniștrilor de externe din Germania, Franța, Ucraina și Rusia dată publicității miercuri seară.

Reuniți la Berlin, miniștrii de externe german, francez, ucrainean și rus au lansat un apel pentru "încetarea ostilităților" în estul separatist al Ucrainei.

Luptele violente au fost reluate de cîteva zile în Ucraina. Cel puțin 44 de persoane au murit în ultimele 24 de ore în estul țării, conform unui bilanț întocmit de AFP pe baza informațiilor furnizate de surse oficiale.

Ziua de joi a fost una dintre cele mai sîngeroase din perioada de peste nouă luni de conflict, cel puțin 13 persoane aflate într-un troleibuz murind în urma unui tir cu obuz, în momentul în care armata ucraineană abandona în mîinile rebelilor aeroportul strategic de la Donețk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав