Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Vlah și-a prezentat echipa (VIDEO)

23 ian. 2015,, 08:45   Societate
6879 2
Foto: noi.md
Deputata în Parlamentul Moldovei, originară din Găgăuzia, Irina Vlah, și-a declarat oficial intenția de a candida pentru postul de șef al autonomiei găgăuze. În cadrul unui briefing convocat la Comrat pentru presă, politicianul și-a prezentat echipa cu care va „munci pentru victorie”, relatează NOI.md cu referire la portalul de știri Gagauzinfo.md.

Discutînd cu jurnaliștii, politicianul a menționat: „Găgăuzia se află în pragul unei alegeri cruciale și de noul bașcan în mare măsură va depinde nu numai caracterul și ritmul de dezvoltare al autonomiei noastre în viitorii patru ani, dar și perspectiva strategică a Găgăuziei și Moldovei în ansamblu… Noi pregătim un program serios de dezvoltare durabilă a autonomiei noastre în condițiile dificile de astăzi”.

Potrivit ei, principala problemă a autonomiei este șomajul. „Situația este agravată de Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, impus din exterior, care a dus la ruperea relațiilor economice vitale cu Federația Rusă atît ale autonomiei, cît și ale Moldovei în ansamblu. Șansa de redresare a celei mai importante ramuri în economia regională – a agriculturii și industriei prelucrătoare – ne va da doar cooperarea deplină cu Federația Rusă și integrarea în Uniunea Economică Eurasiatică, pentru care noi am votat la referendumul din anul trecut”, a menționat Vlah.

Printre membrii echipei se numără președintele Consiliului orășenesc Ceadîr-Lunga, Constantin Cheleș, primarul de Vulcanești, Fiodor Terzi, primarul comunei Svetlîi, Pavel Filiciacov, primarul satului Carbalia, Constantin Gaidarji, primarul satului Ferapontievca, Vitali Pamijac, primarul satului Chirsovo, Serghei Sapunji, deputații în Adunarea Populară Nicolae Chior, Nicolae Dragan, Roman Tiutin, Semion Bogdan și Petru Ciavdari.

„După înregistrarea oficială, noi vom prezenta programul nostru electoral”, a declarat Vlah.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?