Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Oazu Nantoi: Guvernul minoritar nu este capabil să rezolve sarcini importante pentru ţară

22 ian. 2015,, 16:30   Politică
4930 4
Foto: tribuna.md
Guvernul minoritar, format de Partidul Liberal Democrat (PLDM) şi Partidul Democrat (PDM), cu sprijinul Partidului Comuniştilor (PCRM), nu va fi în stare să rezolve subiecte importante pentru ţară, consideră directorul de programe al Institutului de Politici Publice, Oazu Nantoi.

Solicitat de agenția "Infotag", expertul a atras atenţia la faptul că constituirea guvernului minoritar este un pas fără precedent pentru Moldova, ale cărui rezultate pot fi dezastruoase.

"Acest guvern nu va fi unul puternic. În lipsa majorităţii parlamentare, multe reforme, atît de necesare ţării şi despre care vorbesc aceste partide proeuropene, vor rămîne doar pe hîrtie", a spus Nantoi.

Potrivit lui, "principala sarcină a guvernului va fi să supravieţuiască cu orice preţ".

"Să presupunem că a treia forţă politică va exprima moţiune de cenzură guvernului, dar va refuza să participe. În cazul unor certuri între alianţa PLDM-PDM cu acest partid, cel din urmă, sprijinit de fracţiunile de opoziţie, poate recurge la exprimarea moţiunii de cenzură. Din acest motiv, eficienţa guvernului este sub semnul întrebării", a spus expertul.

Preşedintele PDM, Marian Lupu, i-a propus liderului liberal-democraţilor, Vlad Filat, să încheie negocierile de formare a coaliţiei cu Partidul Liberal (PL) şi să creeze un guvern minoritar. Filat s-a pronunţat pentru această idee, însă a propus să fie continuate negocierile cu PL, sperînd că va fi evitat riscul constituirii unui cabinet de miniştri bipartit.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?