X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Gligor, despre numirea noului șef al MAI: "O bombă cu efect întîrziat"

17 sep. 2021,, 09:48   Societate
14744 5

Numirea Anei Revenco în fruntea Ministerului Afacerilor Interne este un eșec, consideră expertul în politici publice Ștefan Gligor.

Efectele acestei numiri încă se vor vedea în timp, afirmă Gligor.

”Ce ține de ministerul de interne eu consider că este un eșec și o bombă cu efect întîrziat care va exploda în următoarele luni. Ar părea dură dacă, imediat după venierea ei. în funcție nu ar mai rămîne niciun cumătru, niciun fin, niciun afiliat a lui Cavcaliuc. Ar fi dură dacă nu ar mai promova oameni cu istorii de flagrant și condamnări. Ar fi dură dacă măcar ar promova persoane care generează o speranță de schimbare, atunci eu aș spune că dumneai ar înțelege mandatul pe care și l-a asumat.

Mai mult, eu nu înțeleg care este mandatul dumneaei. Dacă dvs puteți să-mi explicați care este viziunea cu privire la reforma MAI și politicile Ministerului de Interen, inspectorauglui general”, a menționat Gligor în cadrul emisiunii Puterea a patra.

De asemenea, activistul are obiecții și față de activitatea ministrului Agriculturii. Potrivit lui, noua guvernare a avut la dispoziție o lună și jumătate pentru a prezenta viziunile asupra reformelor, lucru care nu s-a întîmplat.


„Multe persoane sunt mai mult sau mai puțin anonime. Nu avem la moment nu văd o activitate și o expunere clară pe domeniul agriculturii. Eu nu m-am expus o lună jumătate, înțeleg că trebuie să avem răbdare, dar ei trebuie să vină cu viziune a pachetelor de reforme pe care vor să îl implementeze în următorii patru ani.

Or acest lucru nu s-a întîmplat, suntem la mijlocul lunii septembrie iar eu văd din parte funcționarilor, șefilor de agenții un comportament de genul: hai că avem timp. Noi ca cetățeni, ca stat , nu avem timp”, a conchis Ștefan Gligor.

El a mai menționat că guvernarea nu i-a propus nicio funcție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?