Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ghimpu: Noi la hora voastră nu participăm

22 ian. 2015,, 15:23   Politică
8984 9

Foto : noi.md

Deputații au reluat astăzi ședința extraordinară a Parlamentului, în care urmează să fie alese organele de conducere ale instituției. Primul subiect pus în discuție a fost instituirea unei comisii pentru alegerea președintelui legislativului, propunere care a fost însă respinsă de liberali, notează NOI.md.

În timp ce fiecare dintre fracțiunile parlamentare și-au desemnat cîte un reprezentant în comisie, Partidul Liberal a refuzat să delege un deputat.

„Fracțiunea PL nu înaintează candidatură în comisia respectivă, fiindcă nu e clar pînă acum ce e în parlamentul acesta: cine e în majoritate, cine e în opoziție. Atît timp cît nu e soluționată această problemă, Parlamentul nu e funcțional. Nouă ne displace acest joc de a convoca ședința, de forma comisie, de a amîna mai apoi ședința. Noi în hora voastră nu dorim să participăm”, a spus Ghimpu.

În cele din urmă, componența Comisiei pentru alegerea spicherului a fost aprobată cu votul majorității. Din aceasta vor face parte comunistul Artur Reșetnicov, democratul Sergiu Sîrbu, socialistul Vasile Bolea și liberal-democratul Tudor Deliu.

Conform Regulamentului Parlamentului, alegerea spicherului se face prin vot secret. Fiecare fracţiune parlamentară poate înainta cîte o singură candidatură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?