X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Preţul acţiunilor „Victoriabank” creşte a doua licitaţie la rînd

22 ian. 2015,, 11:45   Economie
4383 0
Foto: agora.md
Deja a doua licitaţie consecutiv creşte preţul acţiunilor primei bănci comerciale din Moldova – BC Victoriabank S.A.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Bursa de Valori, miercuri au fost vîndute 43 de acţiuni la preţul de 28,8 lei fiecare. Cu o zi mai devreme, pe 20 ianuarie, s-au vîndut 50 de acţiuni ale acestui emitent, la preţul de 24,42 lei fiecare.

Unii participanţi profesionali ai pieţei de valori nu au exclus că prin aceste tranzacţii cineva "pipăie piaţa", avînd scopul de a stabili costul de piaţă al acţiunilor acestui emitent.

"Nu putem exclude că asemenea «încercare» a pieţei este legată de faptul că Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va primi de la Banca Naţională a Moldovei permisiunea de a-şi mări participaţia în capitalul Victoriabank pînă la 50%", a spus unul dintre interlocutorii agenţiei.

Alţi experţi atrag atenţia la faptul că BERD este perfect informată despre situaţia din Victoriabank, de aceea, unui asemenea investitor nu-i va fi greu să stabilească costul real al valorilor acestui emitent.

"Este înţeles că adevăraţii vînzători de acţiuni se vor găsi doar atunci cînd pentru acestea se va propune un preţ bunicel. Şi pentru piaţa de valori a Moldovei ar fi bine dacă BERD, de exemplu, va face pe bază de concurs oferta de cumpărare a acţiunilor cu care intenţionează să-şi mărească participaţia în capitalul Victoriabank", menţionează experţii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?