Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4049

Lupu: Situația devine rușinoasă

21 ian. 2015,, 12:00   Politică
7506 11

Foto: unimedia.info

Liderii celor trei partide proeuropene s-au întîlnit astăzi la o nouă rundă de discuții, care însă nu s-au soldat cu niciun rezultat. Cel puțin asta reiese din declarația liderului PD, Marian Lupu, care a îndemnat toate partidele parlamentare să contribuie la deblocarea situației politice, notează NOI.md.

„Este un blocaj total, continuu. Ţinînd cont de acest lucru şi de faptul că la ora 15.00 are loc şedinţa Parlamentului, chemăm toate forţele serioase să participe la găsirea unei soluții de deblocare a acestei situaţii, care devine deja rușinoasă şi pentru stabilirea guvernării”, a precizat Marian Lupu.

Liberalul Mihai Ghimpu a părăsit în grabă sediul PLDM, fără a face vreo declarație pentru presă.

La rîndul său, președintele liberal-democraților , Vlad Filat, a confirmat că deocamdată blocajul format în procesul de negocieri nu poate fi depășit. Acesta a precizat că discuțiile vor continua pe parcursul întregii zile de astăzi, pînă la ședința Parlamentului.

„Din păcate trebuie să constat că este acest blocaj, continuăm să muncim și sperăm să reușim, mai avem timp. Nu pot să ofer detalii pînă la finalizarea negocierilor. Vom discuta astăzi pînă la ora 15.00. Revin în a spune că PLDM nu va face alianță cu PCRM. Sperăm să găsim un compromis ca să avem un Parlament funcțional, un guvern funcțional”, a spus Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?