X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Belarusul va spori livrările de produse petroliere și îngrășăminte în Moldova

21 ian. 2015,, 09:45   Economie
3436 0
Foto: lenta.ru
Belarusul intenționează să majoreze livrările de produse petroliere, îngrășăminte minerale și produse petrochimice. Informația a fost comunicată în cadrul unei întrevederi de afaceri, susținute la Ambasada Republicii Belarus în Moldova, de membrii delegației belaruse, sosite la Chișinău în frunte cu vicepreședintele Concernului „Balneftekhim”, Vitali Pavlov, cu reprezentanții ai circa 20 de companii moldovenești ce activează în domeniul comerțului cu produse petroliere, gaz lichefiat, îngrășăminte minerale, produsele din ramura petrochimică, relatează NOI.md.

Delegația Republicii Belarus se află în vizită în Moldova de pe 19 pînă pe 21 ianuarie. Din componența ei fac parte reprezentanții conducerii SAD „Naftan”, SAD „Mogilevkhimvolokno”, „Belorusskaya Neftyanaya Kompaniya ZAO”, ”, SAD „Mozirski NPZ”, „Proizvodstvennoe Obiedinenie Belorusneft”.

Potrivit informației interimarului însărcinatului în afacerile Republicii Belarus în Moldova, Alexandr Soloviov, programul vizitei la Chișinău prevede de asemenea, întrevederi cu conducerea Ministerului Economiei, Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Rezervei de Stat, precum și vizitarea unui șir de companii moldovenești care activează în sectorul petrochimic și combustibil al Moldovei.

În cadrul vizitei se preconizează să se discute chestiunile ce țin de livrările de îngrășăminte belaruse pentru necesitățile ramurii agricole a Moldovei, precum și eventualele livrări în țările terțe cu utilizarea infrastructurii portului Giurgiuleşti.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?