X 
Cutremure stiri: 502

Numărul semnăturilor necesare la înregistrarea candidaţilor pentru alegerile başcanului a fost redus

20 ian. 2015,, 13:30   Politică
2990 0
Foto: gagauzinfo.md
Şedinţa specială a Adunării Populare a Găgăuziei (APG) a aprobat luni amendamente la legislaţie, fapt ce va permite unui număr mai mare de pretendenţi să candideze la postul de başcan al Găgăuziei.

Potrivit agenţiei "Infotag", esenţa modificărilor este în faptul că pentru înregistrare în calitate de candidat la postul de başcan este suficient de colectat cel puţin 1500 de semnături ale alegătorilor faţă de 5000 cum era anterior. Însă semnăturile urmează a fi adunate din cel puţin 1/3 din localităţile din autonomie, cel puţin cîte 100 de semnături în fiecare.

Pentru operarea modificărilor la Legea cu privire la alegerile şefului (başcanului) Găgăuziei (Gagauz Yeri), a cărei discutare a început la sesiunea specială din 17 ianuarie, au votat 17 din 19 deputaţi prezenţi. Vicespicherul APG, Alexandru Tarnavschi, a votat împotrivă.

Alegerile anticipate ale başcanului sînt programate pentru 22 martie, iar pe 22 ianuarie începe campania electorală. Intenţia de a lupta pentru postul de şef al autonomiei deja și-au anunţat-o cîteva persoane, printre care primarul Comratului, Nicolai Dudoglo, susţinut de PDM, fostul deputat al Parlamentului Oleg Garizan (PCRM), Irina Vlah (PCRM) şi Alexandru Stoianoglo (PDM), vicebaşcanul Valeri Ianioglo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав