Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un spital a fost lovit de un tir de rachete în centrul orașului Donețk

19 ian. 2015,, 20:00   Externe
10449 8

Foto Фото: bbc.co.uk

Un spital a fost lovit luni de un tir de rachete în centrul orașului Donețk, în estul separatist al Ucrainei, au informat jurnaliști AFP aflați la fața locului.În bombardament au fost rănite șase persoane — un medic și cinci pacienți, potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență al 'republicii' separatiste Donețk.

Pe de altă parte, potrivit Kievului, circa 700 de militari ruși au intrat luni în Ucraina. Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat, într-un discurs susținut duminică în Piața Independenței din Kiev, că autoritățile ucrainene vor încerca în curând să recâștige controlul asupra întregului Donbas — zonă minieră din estul Ucrainei, incluzând regiunile Donețk și Lugansk, cele două fiefuri ale separatiștilor proruși.

Iuri Biriukov, unul dintre consilierii lui Poroșenko, a declarat duminică dimineață că unitățile ucrainene dislocate la nord de Donețk au deschis, la ordin, foc masiv asupra pozițiilor rebelilor. Multe din aceste poziții se află însă chiar în zone rezidențiale, după cum a relatat presa ucraineană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?