ANRCETI vinde o licență la un preț de peste 1 milion de euro

ANRCETI vinde o licență la un preț de peste 1 milion de euro
Foto: timpul.md

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) anunţă un concurs pentru acordarea a patru licenţe pentru dreptul de utilizare a frecvenţelor radio din banda 3400-3600 MHz în scopul furnizării reţelelor şi serviciilor publice de comunicaţii electronice mobile terestre de acces radio în bandă largă şi de acces fix. Cererile de participare la concurs şi documentele de însoţire a acestora pot fi depuse la ANRCETI pînă la 13 martie 2015, pe adresa: bd. Ştefan cel Mare, 134, MD-2012, mun. Chişinău.

Licenţele expuse la concurs vor fi acordate pe un termen de 15 ani. Licenţa va oferi titularului acesteia dreptul de a utiliza cîte o sub-bandă de frecvenţe (ea reprezintă un bloc din 10 canale radio cu lărgimea de cîte 5 MHz fiecare) cu lărgimea totală de bandă de 50 MHz în vederea furnizării comunicaţiilor electronice publice de acces radio în bandă largă de tip fix, nomadic, mobil direct la utilizator.

La concurs pot participa persoane juridice din Republica Moldova, persoane juridice străine, societăţi civile/asocieri de persoane juridice din Republica Moldova şi/sau străine în scopul depunerii de cereri şi oferte comune. Cîştigătorii concursului vor fi selectaţi în cadrul unui concurs deschis, internaţional, cu aplicarea procedurii de selectare comparativă, conform criteriilor şi condiţiilor stabilite în Caietul de sarcini pentru acest concurs, aprobat prin hotărîrea Consiliului de administraţie al ANRCETI din 30 decembrie 2014.

Expunerea la concurs a celor patru licenţe este prevăzută de Programul de management al spectrului de frecvenţe radio pe anii 2013-2020, aprobat de Guvern. Potrivit acestui act normativ, preţul minim de expunere la concurs a unei sub-benzi de frecvenţe radio din banda 3400-3600 MHz este de 1 milion de euro.

Acţiunile legate de desfăşurarea concursului şi termenele de realizare a acestora sînt indicate în anunţul publicitar despre concurs. Anunţul publicitar, Caietul de sarcini, Procedura de concurs, Condiţiile speciale tip de licenţă şi alte documente aferente concursului sînt disponibile pe pagina web oficială a ANRCETI.
 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load